Actueel Archief

Scheidsrechter een eenzaam beroep? Welnee!

25-05-2014

Dennis Higler is dit jaar voor de vijfde keer actief als scheidsrechter op het Marveld toernooi.

Peter van Dongen, docent arbitrage bij de KNVB, nam Dennis 5 jaar geleden voor de eerste keer mee naar Groenlo.“Dennis, je bent altijd serieus met je vak bezig, je moet ontspannen” zei Van Dongen. Higler is als speler ooit begonnen bij VV Hoogland, een club uit Amersfoort waar Grol 1 inmiddels ook kennis mee heeft gemaakt.

Als A-junior floot hij al regelmatig jeugdwedstrijden  maar bij de overgang naar de senioren besloot hij vol voor het scheidsrechtersvak gaan. Het motief voor deze keuze was voornamelijk zijn fanatisme. “Als je als fluitist een slechte prestatie levert dan kun je dat bij jezelf neerleggen; bij een team werkt dit toch anders” zegt Dennis. Deze beslissing heeft hem bepaald geen windeieren gelegd; hij debuteerde in december 2011 als 25-jarige in de Eredivisie. “Ik heb het geluk dat mijn werkgever PON in Leusden bijzonder flexibel is, anders had ik dit allemaal niet gekund. Los van de wedstrijddag train ik 4 keer per week, vaak met collega’s . Inclusief reizen ben ik ruim 25 uur per week bezig met het fluiten”.

 

In de afgelopen 2,5 jaar heeft hij wedstrijden in bijna alle stadions van de Nederlandse Betaald Voetbal Organisaties gefloten. “De sfeer in een volle Kuip  is ongeëvenaard maar ook de Grolsch Veste met de bijna “Engels”  aandoende steile tribunes vindt hij geweldig. Ambities? “Laat ik eerst eens mijn plek in Nederland verdienen en daarna zien we wel wat er nog in het vat zit. Ik weet dat ik nog niet aan mijn plafond zit maar je moet ook reëel zijn. Iedereen wil natuurlijk in de voetsporen van Bjorn Kuipers treden!”  

 

Waarom kom je toch elk jaar weer naar Groenlo? Dennis zegt hierover: “ dat is met twee woorden samen te vatten: het totaalplaatje. De sfeer is gemoedelijk en je kunt hier gewoon je ding doen. Verder is de infrastructuur hier geweldig. De accommodatie in combinatie met Marveld is natuurlijk top!” 


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.