Actueel Archief

Scheidsrechter een eenzaam beroep? Welnee!

25-05-2014

Dennis Higler is dit jaar voor de vijfde keer actief als scheidsrechter op het Marveld toernooi.

Peter van Dongen, docent arbitrage bij de KNVB, nam Dennis 5 jaar geleden voor de eerste keer mee naar Groenlo.“Dennis, je bent altijd serieus met je vak bezig, je moet ontspannen” zei Van Dongen. Higler is als speler ooit begonnen bij VV Hoogland, een club uit Amersfoort waar Grol 1 inmiddels ook kennis mee heeft gemaakt.

Als A-junior floot hij al regelmatig jeugdwedstrijden  maar bij de overgang naar de senioren besloot hij vol voor het scheidsrechtersvak gaan. Het motief voor deze keuze was voornamelijk zijn fanatisme. “Als je als fluitist een slechte prestatie levert dan kun je dat bij jezelf neerleggen; bij een team werkt dit toch anders” zegt Dennis. Deze beslissing heeft hem bepaald geen windeieren gelegd; hij debuteerde in december 2011 als 25-jarige in de Eredivisie. “Ik heb het geluk dat mijn werkgever PON in Leusden bijzonder flexibel is, anders had ik dit allemaal niet gekund. Los van de wedstrijddag train ik 4 keer per week, vaak met collega’s . Inclusief reizen ben ik ruim 25 uur per week bezig met het fluiten”.

 

In de afgelopen 2,5 jaar heeft hij wedstrijden in bijna alle stadions van de Nederlandse Betaald Voetbal Organisaties gefloten. “De sfeer in een volle Kuip  is ongeëvenaard maar ook de Grolsch Veste met de bijna “Engels”  aandoende steile tribunes vindt hij geweldig. Ambities? “Laat ik eerst eens mijn plek in Nederland verdienen en daarna zien we wel wat er nog in het vat zit. Ik weet dat ik nog niet aan mijn plafond zit maar je moet ook reëel zijn. Iedereen wil natuurlijk in de voetsporen van Bjorn Kuipers treden!”  

 

Waarom kom je toch elk jaar weer naar Groenlo? Dennis zegt hierover: “ dat is met twee woorden samen te vatten: het totaalplaatje. De sfeer is gemoedelijk en je kunt hier gewoon je ding doen. Verder is de infrastructuur hier geweldig. De accommodatie in combinatie met Marveld is natuurlijk top!”