Actueel Archief

Bayer Leverkusen, een bescheiden grootmacht in het Duitse voetbal

24-05-2014

Op de jubileum editie van het Marveld toernooi mag Bayer Leverkusen uiteraard niet ontbreken. Bayer was in 1995 als eerste buitenlandse club actief in Groenlo en wist het toernooi maar liefst vier keer op haar naam te schrijven. Dirk Diekmann, verantwoordelijk voor de scouting in de leeftijdscategorie 15 jaar tot 19 jaar, en Jorg Bittner (8 jaar tot 15 jaar) zijn beide namens Bayer zaterdag in Groenlo.

 

Wat is nu het geheim van de succesvolle jeugdopleiding van Bayer Leverkusen? Diekmann: “geheimen geef je nu eenmaal niet prijs, zeker niet in het bijzijn van internationale topclubs. Het enige wat ik er wel over wil zeggen is dat wij spelers altijd binden op lange termijn. Tot aan hun 15e jaar mogen ze niet verkassen naar een andere betaalde club. De concurrentie in met name Noordrijn-Westfalen met veel clubs als Schalke 04, 1 FC Köln en Borussia Dortmund is groot en onze aanpak is anders. Meer wil ik er eigenlijk niet over kwijt”. Dat de aanpak zijn vruchten afwerpt laten de cijfers zien; in een tijdsbestek van tien jaar zijn maar liefst 40 spelers vanuit de jeugdopleiding doorgestroomd naar Bundesliga en de 2e Liga.

Bayer Leverkusen

Waarom komt Bayer altijd graag naar Groenlo? Bittner zegt daarover het volgende: “het Marveldtoernooi is voor ons een interessant podium omdat het niveau erg hoog is maar vooral ook omdat er veel wedstrijden worden gespeeld en de wachttijden tussen de wedstrijden kort zijn. Dit geldt trouwens ook voor andere toernooien in Nederland die we  bezoeken.” Wat is nu het grootste verschil tussen de Duitse en Nederlandse voetbalschool? “De verschillen worden steeds kleiner; iedereen pakt wel iets van de ander op. Verder speelde men in Duitsland bijvoorbeeld altijd op Asche (gravel) maar deze velden zijn bijna allemaal vervangen door “Kunstrasen”. Beide heren zijn erg gecharmeerd van de Nederlandse jeugdopleidingen; Eindhoven, Alkmaar en Ajax worden benoemd. En zondag weer aanwezig op het Marveld toernooi? “Nee helaas, morgen zijn we weer in Duitsland aan het scouten!!”


Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.