Actueel Archief

Tien vragen aan David Perez

24-05-2014

Marveldtoernooi is erg familiair en Groenlo erg groen.

Naam: David Perez

Club: Real Madrid

Leeftijd: 39 jaar

Aantal keren op Marveldtoernooi: 5 keer

 

  1. Wat is jouw functie bij de jeugd van Real Madrid?

“Ik ben fysiotherapeut. Ik werk gemiddeld 6 tot 8 uur in de week voor de club. Dit is exclusief wedstrijden en toernooien. Daarnaast werk ik in het ziekenhuis van Madrid. Ik heb veel contacten met diverse artsen en coördineer de medische zaken voor de C1-jeugd”

 

  1. Met welke intentie is jullie team naar Groenlo afgereisd?

“Om te winnen. Elke wedstrijd, ieder toernooi spelen we om te winnen. In Spanje spelen we in een regionale competitie, we krijgen dan niet altijd iedere wedstrijd genoeg weerstand. Hier in Groenlo moeten we iedere wedstrijd pieken en een hoog niveau halen.”

 

  1. Wat maakt het Marveldtoernooi kenmerkend voor jou?

“Het is  een toernooi zonder gemakkelijke tegenstanders. Wij vinden dit het sterkste toernooi ter wereld. Als fysiotherapeut moet ik continue de fysieke gesteldheid van de spelers monitoren, de belasting is namelijk groot. Het Marveldtoernooi is ook erg familiair. De organisatie staat dichtbij de begeleiders en het gezamenlijk eten in de sporthal zorgt voor een intieme sfeer.”

 

  1. Je bent hier nu 5 keer geweest. Onderhoud je ook contacten met collega fysiotherapeuten tijdens het toernooi?

“Ik herken iedere keer veel mensen van het jaar ervoor. Met andere fysio’s wisselen we behandelmethodes uit. Ik zag hier bijvoorbeeld een aantal jaren terug een nieuw soort tape. Die gebruiken we nu zelf ook. Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe materialen en therapieën.”

 

  1. Wat herinner je van de bezoekjes aan de binnenstad van Groenlo?

“ Groenlo is zo mooi groen! In Spanje is de natuur vaak dor en geel. Ik vind de gracht bijzonder. Maar ook die grote groene flessen met een beugel erop hebben indruk op mij gemaakt. Die komen hier toch oorspronkelijk vandaan?”

 

  1. Spelen jullie meer toernooien in het buitenland?

“We spelen toernooien in Spanje, maar ook in Venezuela en Italië. Toernooien zijn belangrijk voor de ontwikkeling van spelers, omdat we een kleine competitie hebben die niet al te sterk is.”

 

  1. Hoe houdt je spelers fit op zo’n zwaar toernooi?

“Na iedere wedstrijd inventariseer ik de fysieke gesteldheid van de spelers. Spelers met een blessure behandel ik en middels een lijst houd ik mijn collega’s in het ziekenhuis in Spanje op de hoogte en vraag eventueel om advies. Met de trainer heb ik korte lijnen, omdat hij natuurlijk verantwoordelijk is voor het wisselbeleid.”

 

  1. Wat is jouw rol op het gebied van voeding en arbeid-rust verhouding?

“De meeste spelers van ons verblijven door het jaar heen op de campus. We kunnen van die jongens behoorlijk goed monitoren hoe ze eten, drinken en slapen. Op een toernooi zorg ik dat de jongens goed eten en drinken. We hebben wel moeite om te wennen aan de tijdstippen van eten. In Spanje gaan ze pas om tien uur ’s avonds aan tafel en hier staan de maaltijden al om zes uur klaar. Ook ben ik erg alert op de nachtrust. Ik maak ’s avonds een ronde langs de bungalows op Marveld om te zorgen dat iedereen op tijd slaapt.”

 

  1. Met welke ogen kijk jij naar de inspanningen van de andere teams?

“Het is mooi om te zien dat de teams uit Brazilië zo agressief zijn. In de goede zin van het woord natuurlijk. Dat is ook een beetje hun ‘human nature’. Je ziet trouwens bij alle teams dat ze meer inzakken en vermoeider worden naarmate het toernooi langer duurt.”

 

  1. Vanavond (24 mei, red.) is de CL-finale tussen Real en Atletico. Wat wordt de uitslag?

“2-1, voor Real natuurlijk!”