Actueel Archief

Scheidsrechters en grensrechters goed voorbereid

24-05-2014

’Scheidsrechters zijn ontzettend eigenwijs’

De scheidsrechters en grensrechters leven serieus toe naar het Marveldtoernooi. Dat bleek uit de vrijdagmiddagsessie waar onder leiding van Peter van Dongen en Wilco Lobbert instructies werden gegeven  aan respectievelijk de scheidsrechters en grensrechters op het Marveldtoernooi.

Peter van Dongen: “Het niveau van het arbitrale trio is de laatste 5 jaar enorm verbeterd. Ik kan gerust zeggen dat we allemaal scheidsrechters hebben op topniveau. Maar ook de kwaliteit van de grensrechters is omhoog gegaan. Er wordt beter samengewerkt en er is meer uniformiteit dan een paar jaar geleden. Daarom doen we ook deze sessie voorafgaand aan het toernooi.”  

 

Babyfoon

De arbiters werken in het betaalde voetbal met een headset, dat doen ze in Groenlo niet. Dat leverde nog een mooie opmerking op van één van de grensrechters: “Ik heb thuis nog wel een babyfoon liggen, die kunnen we ook wel gebruiken als alternatief”.

 

Vlagsignalen

De grensrechters kregen een lesje ‘vlaggen’ van Wilco Lobbert, zelf jarenlang grensrechter geweest op nationaal en internationaal niveau. Hij gaf een aantal tips en trucs. Bijvoorbeeld: “Kom altijd overtuigend over, ook al zit je mis”. Toen Lobbert een vlagsignaal wilde nabootsen, sloeg hij bijna de lamp van het plafond, ondanks dat ze hem drie keer gewaarschuwd hadden. Van Dongen: “Scheidsrechters hebben één belangrijke competentie: ze zijn ontzettend eigenwijs…!”