Actueel Archief

Scheidsrechters en grensrechters goed voorbereid

24-05-2014

’Scheidsrechters zijn ontzettend eigenwijs’

De scheidsrechters en grensrechters leven serieus toe naar het Marveldtoernooi. Dat bleek uit de vrijdagmiddagsessie waar onder leiding van Peter van Dongen en Wilco Lobbert instructies werden gegeven  aan respectievelijk de scheidsrechters en grensrechters op het Marveldtoernooi.

Peter van Dongen: “Het niveau van het arbitrale trio is de laatste 5 jaar enorm verbeterd. Ik kan gerust zeggen dat we allemaal scheidsrechters hebben op topniveau. Maar ook de kwaliteit van de grensrechters is omhoog gegaan. Er wordt beter samengewerkt en er is meer uniformiteit dan een paar jaar geleden. Daarom doen we ook deze sessie voorafgaand aan het toernooi.”  

 

Babyfoon

De arbiters werken in het betaalde voetbal met een headset, dat doen ze in Groenlo niet. Dat leverde nog een mooie opmerking op van één van de grensrechters: “Ik heb thuis nog wel een babyfoon liggen, die kunnen we ook wel gebruiken als alternatief”.

 

Vlagsignalen

De grensrechters kregen een lesje ‘vlaggen’ van Wilco Lobbert, zelf jarenlang grensrechter geweest op nationaal en internationaal niveau. Hij gaf een aantal tips en trucs. Bijvoorbeeld: “Kom altijd overtuigend over, ook al zit je mis”. Toen Lobbert een vlagsignaal wilde nabootsen, sloeg hij bijna de lamp van het plafond, ondanks dat ze hem drie keer gewaarschuwd hadden. Van Dongen: “Scheidsrechters hebben één belangrijke competentie: ze zijn ontzettend eigenwijs…!”


Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.