Actueel Archief

25e Marveld Toernooi geopend

23-05-2014

Het 25e Marveld Toernooi voor C-junioren is officieel geopend. Dit gebeurde in de tot eetzaal omgetoverde sportzaal.

Voorzitter Ben Bomers heette alle teams welkom en noemde in het bijzonder de nieuwkomers Fluminense uit Brazilië en Chivas Guadalajara uit Mexico. Bomers gebruikte zijn “multi-talen knobbel” om iedereen in zijn eigen taal een woordje toe te spreken. Ook het Catalaans voor de Barcelona voetballers ontbrak daarbij niet.

Daarna nam burgemeester Van Bronsvoort het woord. “Jullie voetballers zijn verschillend, maar toch hebben jullie een ding gemeen. Jullie hebben talent, zin in voetbal en jullie willen winnen,” sprak zij de deelnemers toe. “Pas op voor de underdog want die kan zo maar zijn kop opsteken en er met de winst vandoor gaan,” vervolgde de burgemeester. Ook zij bewees over een takenknobbel te beschikken want in zuiver Grols dialect had ze nog een extra aanmoediging voor de jongens van S.V. Grol: “Jong’s, goa d’r veur!”

Na het kijken van de presentatievideo van het deelnemersveld werd iedereen uitgenodigd om gebruik te maken van de verzorgde maaltijd.

Om 17:00 uur in de middag begon dan de eerste wedstrijd tussen Real Madrid en de winnaar van vorig jaar Atlético Paranaense. Kinderen van de F-jeugd begeleidden de spelers op het veld en pas nadat zij hun ballonnen hadden losgelaten kon het echte voetbalspektakel beginnen.