Actueel Archief

25e marveldtoernooi afgetrapt met sponsoravond

23-05-2014

Vrijdag 23 mei gaat de jubileum editie, het 25e Internationale Marveld Toernooi voor C-junioren beginnen. Op donderdagavond werd het evenement afgetrapt met een succesvolle sponsoravond waarin Marco Frank, Shuffle en David Endt de hoofdrol vertolkten.

Vrijdag 23 mei gaat de jubileum editie, het 25e Internationale Marveld Toernooi voor C-junioren beginnen. Op donderdagavond werd het evenement afgetrapt met een succesvolle sponsoravond waarin Marco Frank, Shuffle en David Endt de hoofdrol vertolkten.

Ben Bomers, die de volledige 25 jaar als voorzitter van het bestuur van het Marveld Toernooi heeft gefungeerd, praatte de avond als ceremoniemeester aan elkaar. Als eerste gaf hij het woord aan de voorzitter van de Grol, Hans Scheinck.

"S-punt V-punt op de komborden"
Scheinck nam niet alleen de gelegenheid om bestuursleden van het eerste uur, Ben Bomers, Tonny Zieverink en Tonny Hartman te bedanken. Hij vermeldde meteen aan het zwaar vertegenwoordigde gemeentecollege dat wat hem betrof de toevoeging Grol onder de komborden van Groenlo prima was. Het voorvoegsel S-punt-V-punt zou wellicht nog de ultieme aanvulling zijn. Hiermee refereerde Scheinck aan de discussie in de recente raadsvergadering of er nu Grol of Grolle onder het Oost Gelre bordje geplaatst moest worden. Tevens vermeldde Scheinck dat ondanks de crisis de Grol de afgelopen jaren slechts weinig sponsoren was kwijtgeraakt. Huidig hoofdsponsor Univé zal na dit seizoen de jeugd blijven sponsoren en zich richten op een vormingsprogramma terwijl Pfeifer Heavy Machinery het hoofdsponsorschap over zal nemen.

Nadat de kersverse wethouder sport, Jos Hoenderboom de microfoon had overgenomen om Ben Bomers een bloemetje aan te bieden en zijn grote waardering uit te spreken aan het gehele team van het toernooi, inclusief alle vrijwilligers, betrad Mathijs Roorda namens de Business Club het spreekgestoelte. Evenals vorig jaar had ook in 2014 de Business Club mooie geldbedragen uit te delen. € 1500,- mocht Theo Huiskes in ontvangst nemen voor Inrichting Nieuw Archief S.V. Grol. Peter Harbers kreeg de cheque van € 1.000,- voor aankleding van de entree van het sportpark  en Ben Bomers toucheerde maar liefst € 2.500,- als jubileum premie voor 25 jaar Marveld Toernooi.

Ontwikkeling 25 jaar toernooi-geschiedenis
Hoe het Marveld Toernooi zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld werd kleurrijk en voorzien van mooi beeldmateriaal uit de doeken gedaan door Marco Frank. Eerst werden de zilveren jubilarissen Ben, Tonny en “Toon” gedecoreerd met een zilveren Marveld Toernooi Speld. Frank vertelde over de eerste jaren als regionaal toernooi, de uitbreiding naar meerdere dagen, landenclubs, internationale teams en zelfs vertegenwoordigers van andere werelddelen. Ook de gestage ontwikkeling van het scheidsrechterskorps werd benoemd. Enige blanke vlek op 25 jaar voetbalhistorie is het ontbreken van een Italiaans team maar misschien kon de andere hoofd-act van de avond, David Endt hier verandering in brengen.

Voordat voormalig manager van Ajax, Endt echter het podium kon beklimmen werd dit bezet door het fenomenale Shuffle. De percussie groep gaf een optreden waar de spetters vanaf sprongen. De combinatie slagwerk, ingewikkelde choreografie en unieke gezichtsuitdrukkingen werden gecombineerd tot een work-out van topsportniveau waarbij je niet wist waar je kijken moest. Alsof dit nog niet voldoende was kwam het Hofballet der Knunnekes dit complementeren met hun “licht-mannen-act”

.David Endt

360 graden voetbalbelevenis
Als laatste onderdeel van de avond gaf David Endt een presentatie. In zijn 360 graden voetbalbeleving nam hij het publiek mee in een reis door de tijd langs allerlei toernooien. Van het blauw-wit Pinkstertoernooi in de jaren zeventig waar hij zelf nog aan had deelgenomen tot grote internationale evenementen in Italië, Terborg en Groenlo. Namen als Pim Doesburg, Rijkaard, Davids en Van der Sar passeerden de revue. Maar uiteindelijk draaide het toch om dat unieke 14-jarige jongetje, verslaafd aan voetbal, voor wie niets mooier is als deel te nemen aan een internationaal toernooi zoals het Marveld Toernooi dat morgen haar 25e editie beleeft.

Na zijn  presentatie nam Endt de tijd om vragen uit de zaal te beantwoorden. Op de vraag wat hij vond van het huidige technische hart van Ajax antwoorde Endt dat een club kundige mensen nodig heeft waarbij wijsheid boven belangen gaat. Na het warrige beleid van de afgelopen tien jaar hoopte hij dat de praktijk zal uitwijzen dat de keuze voor het huidige technische hart een wijze is.

Ondanks dat Ajax trainer Frank de Boer niet als enige verantwoordelijk is voor de afgelopen vier kampioenschappen was de voormalig Ajax manager erg duidelijk in zijn stelling dat het aanblijven van de huidige trainer van evident belang is voor het succes van Ajax. Het selecteren van het hoge aantal Feyenoord spelers in de huidige Oranje noemde Endt het bewijs van onpartijdigheid van Ajax man Louis van Gaal. “Het is duidelijk dat Van Gaal een hoger doel nastreeft,” legde Endt uit. “Kijk je moet rivaliteit met respect hebben en ik kijk met respect naar Feyenoord en de ontwikkeling die de club heeft doorgemaakt. Dus het hoge aantal Feyenoord spelers in Oranje is geen onlogische keuze.” Maar de Ajax man kon natuurlijk niet nalaten om toch nog toe te voegen dat Siem de Jong ongetwijfeld bij diezelfde selectie had gehoord als deze niet geblesseerd was geweest.

Met scheidsrechter Tom van Sichem, die van de gelegenheid gebruik maakte om David Endt te bedanken voor de prettige ontvangst en begeleiding die hij in de afgelopen jaren mocht ontvangen bij Ajax, kwam er een eind aan het bomvolle programma. Vrijdag 23 mei om 17:30 uur zal het 25e Marveldtoernooi beginnen met de openingswedstrijd tussen Real Madrid en winnaar van vorig jaar, Atletico Paranaense. Zondag om 17:00 uur zal de 25e winnaar bekend zijn en de felbegeerde bokaal in ontvangst mogen nemen.