Actueel Archief

Grol geniet op eigen toernooi

26-05-2013

Elk jaar kijken jeugdspelers van sv Grol weer reikhalzend uit naar de teamindeling. Zijn ze wellicht ingedeeld in de B1 of de C1. Niet enkel om het dan aanstaande seizoen zo hoog mogelijk te voetballen maar veelal ook, en voor sommigen misschien zelfs wel vooral, deelname aan het Marveldtoernooi. Voor elk voetbaltalent van welke BVO dan ook al een groot feest, laat staan voor de eigen Grolspelers.

Het begeleidingsteam van de eigen sv Grol kijkt met een zeer prettig gevoel terug op het toernooi dat met een (verwachte) 12e plek werd afgesloten. Dit na een verdienstelijke 0-0 tegen Vitesse net met penalty’s uitgeschakeld te worden; 5-4. “Het is ook erg jammer dat je tegen Mexico in de laatste minuut met 1-0 verliest,” vertelt trainer Kevin Vos. “We kwamen daarna in de kleedkamer en zat het gehele team inclusief wissels er helemaal doorheen. Ze waren zo enorm teleurgesteld.” Voor Vos kon het weekend al helemaal niet meer stuk nadat zondag even na het middaguur hij te horen kreeg dat zijn team waarin hij normaliter als doelman voor uitkomt, Sportclub Neede 3, kampioen geworden was. Een zwaar dilemma voor hem voorafgaande aan het toernooi wellicht. “Nou eigenlijk niet,” zegt Kevin direct. “Ik had enkele weken geleden al aangegeven dat ik er niet zou zijn vandaag. Dit gaat gewoon voor, en ik ben al blij dat ze kampioen geworden zijn, al is het dan zonder mij en de doelman van Neede 5 in het doel staat.”

Heel speciaal

Vos die dit jaar als hoofdtrainer van de Grol B1 debuteert in Groenlo, zegt danig onder de indruk te zijn van het toernooi. “Ik merkte aan de jongens aan het begin van het seizoen al wel dat het Marveldtoernooi heel speciaal was. Twee jongens die afgevallen waren vroegen als eerste of het nu ook inhield dat ze dan ook niet meer op het Marveldtoernooi uit mogen komen. Maar ik merk het ook als je overal op het complex komt en ziet waar vrijwilligers allemaal mee bezig zijn. Alles is tot in de puntjes geregeld. Dit is echt prachtig om mee te maken. Wat de prestaties betreft denk ik dat er meer in had gezeten.“

Aanpassen

Max de Vries is dit jaar als leider vanuit de C1 betrokken bij het team. Als doelman van De Graafschap kwam hij al eens uit op het toernooi in zijn woonplaats. “Ik heb mijn ervaringen van toen met de jongens gedeeld en ervaar wel dat het totaal anders is als leider. Je moet je als Grol wel een beetje aanpassen aan de tegenstander, maar dat is niet anders.” Max is er de zondag niet bij omdat hij zich als doelman van Grol 1 volledig wil focussen op de wedstrijd SDOUC-Grol die dag, de eerste van een dubbel tegen de ploeg uit Ulft, om promotie naar de 1e klasse. Leiders Mart Willemsen en Christian Pillen, maken ook deel uit van Grol 1 en zijn derhalve ook niet aanwezig de laatste toernooidag. “Het is best wel jammer dat je weg moet, “ laat Mart weten, “Maar je weet wel waar je het voor doet.” Beiden  kwamen voor Grol al eens uit op het toernooi. Mart: “Je gaat nu wel steeds meer de randzaken waarderen.  Fantastisch hoe alles geregeld is, al die vrijwilligers.” Christian vertelt dat het in zijn tijd nog zo was dat enkele teams bij gastgezinnen sliepen. “Hadden we het gehele weekend een jongen van Bayer Leverkusen thuis, lacht Christian om een nog zeer levende herinnering. “Die jongen kon niet fietsen. Hebben we hem er op gezet, aangeduwd en zagen we hem slingerend aan komen fietsen.”

Wilko Rijkenbarg is de regelneef van het Grolteam dit weekend. Hij begon met zeer gemende gevoelens aan het toernooi. Een zeer triest en plotseling overlijden in de vriendenkring een dag voor het toernooi liet een getekende Wilko zien. De ene keer genietend van het spel en de omstandigheden, de andere keer met natte ogen als de verenigingsman wordt aangesproken door deze of gene over dit tragisch overlijden. “Je hebt een beetje afleiding nu en ik moet dan ook zeggen dat het een fantastisch toernooi was en we het met onze begeleidingsgroep erg gezellig hebben gehad.” “Ook met anderen,” vult Kevin Vos nog even aan. “Ik heb veel contact gehad met andere trainers van deelnemende teams. Dat was erg leuk en leerzaam.”