Actueel Archief

‘Misschien gebruiken ze wel doping!’

26-05-2013

Met in de rugzak een overlevingspakket en in de hand het programmaboekje struinen ze de velden af. Vier jongens, stuk voor stuk gek van voetbal en drie dagen lang aanwezig langs de lijnen. Elk jaar zijn ze weer van de partij.

Enthousiast vertelt de tienjarige Ids: ‘Hier kijken we weken van tevoren naar uit, het is super gaaf! Het liefste zouden we hier allemaal blijven slapen. Ik vind het zo leuk dat er allemaal verschillende landen zijn, maar de badges zijn helemaal mooi!’ Eén voor één komen de zakjes met badges tevoorschijn. ‘We hebben ze nog niet allemaal, want nog niet alle clubs hebben ze weggegeven. Morgen zijn we al vroeg hier, want we moeten als eerste naar Manchester United en Mexico! Die geven ze dan pas.’ De jongens zijn bloedfanatiek, ook in hun jacht op handtekeningen: ‘Ik heb er al heel veel verzameld. Gisteren kreeg ik zelfs een gesigneerde rode kaart van Kevin Blom!’ zegt één van de jongens vol trots. ‘Ik hoop ook dat hij de finale fluit, het liefste met SV Grol erin, maar die zijn denk ik niet goed genoeg.’ ‘Ik denk dat Mexico het toernooi gaat winnen,’ zegt Olivier. ‘Die krijgen namelijk speciale voeding, hoorde ik. Misschien dat ze daardoor zo goed zijn, misschien gebruiken ze wel doping!’ ‘Nee, dat doen ze alleen met wielrennen, dit zag ik op televisie,’ wordt er geconstateerd.

Vol spanning houden de vier voetbalfreaks alles wat er gaande is op het terrein nauwlettend in de gaten. De badges hebben echter hun prioriteit, de rest komt later wel…