Actueel Archief

‘Misschien gebruiken ze wel doping!’

26-05-2013

Met in de rugzak een overlevingspakket en in de hand het programmaboekje struinen ze de velden af. Vier jongens, stuk voor stuk gek van voetbal en drie dagen lang aanwezig langs de lijnen. Elk jaar zijn ze weer van de partij.

Enthousiast vertelt de tienjarige Ids: ‘Hier kijken we weken van tevoren naar uit, het is super gaaf! Het liefste zouden we hier allemaal blijven slapen. Ik vind het zo leuk dat er allemaal verschillende landen zijn, maar de badges zijn helemaal mooi!’ Eén voor één komen de zakjes met badges tevoorschijn. ‘We hebben ze nog niet allemaal, want nog niet alle clubs hebben ze weggegeven. Morgen zijn we al vroeg hier, want we moeten als eerste naar Manchester United en Mexico! Die geven ze dan pas.’ De jongens zijn bloedfanatiek, ook in hun jacht op handtekeningen: ‘Ik heb er al heel veel verzameld. Gisteren kreeg ik zelfs een gesigneerde rode kaart van Kevin Blom!’ zegt één van de jongens vol trots. ‘Ik hoop ook dat hij de finale fluit, het liefste met SV Grol erin, maar die zijn denk ik niet goed genoeg.’ ‘Ik denk dat Mexico het toernooi gaat winnen,’ zegt Olivier. ‘Die krijgen namelijk speciale voeding, hoorde ik. Misschien dat ze daardoor zo goed zijn, misschien gebruiken ze wel doping!’ ‘Nee, dat doen ze alleen met wielrennen, dit zag ik op televisie,’ wordt er geconstateerd.

Vol spanning houden de vier voetbalfreaks alles wat er gaande is op het terrein nauwlettend in de gaten. De badges hebben echter hun prioriteit, de rest komt later wel…


Manchester City op alle fronten tevreden!

Craig Mudd, de trainer van Manchester City Under 14, is zeer tevreden over zijn eerste Marveld toernooi ervaringen.

“We zoeken de beste speler van het toernooi!”

Een uitgebreide commissie van 8 leden zoekt uiteindelijk met elkaar de beste speler en keeper van het toernooi. Een wijze commissie moet dat zijn want het is een omvangrijk karwei!

“Meteen doen!!”

We maken een babbeltje met Lianne Lindner. Lianne Lindner zegt u? Is dat niet? Ja, ja ze is het inderdaad! Als 5-jarige meldde zij zich al aan bij sv Grol, samen met haar tweelingzus Simone. Er waren toen nog geen meisjesteams dus moesten ze samen spelen met jongens om later met onder andere Carry Walterbos, Nancy Reinders en Ans Theissen het dameselftal te vormen. Zij speelde van 1986 tot 2007 bij ‘de Grol’.

Wooow!

Een plaatje dat zeer gekoesterd kan worden door het team van sv Grol. Grol – Atletico 1-0!

Yesss!

Spelen buiten de jonge talenten hun laatste potjes van de zaterdag, gadegeslagen door duizenden toeschouwers, in het sportcafé vele liefhebbers van de Oranje Leeuwinnen die de wedstrijd tegen Kameroen volgen op het WK in Frankrijk.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.