Actueel Archief

‘Misschien gebruiken ze wel doping!’

26-05-2013

Met in de rugzak een overlevingspakket en in de hand het programmaboekje struinen ze de velden af. Vier jongens, stuk voor stuk gek van voetbal en drie dagen lang aanwezig langs de lijnen. Elk jaar zijn ze weer van de partij.

Enthousiast vertelt de tienjarige Ids: ‘Hier kijken we weken van tevoren naar uit, het is super gaaf! Het liefste zouden we hier allemaal blijven slapen. Ik vind het zo leuk dat er allemaal verschillende landen zijn, maar de badges zijn helemaal mooi!’ Eén voor één komen de zakjes met badges tevoorschijn. ‘We hebben ze nog niet allemaal, want nog niet alle clubs hebben ze weggegeven. Morgen zijn we al vroeg hier, want we moeten als eerste naar Manchester United en Mexico! Die geven ze dan pas.’ De jongens zijn bloedfanatiek, ook in hun jacht op handtekeningen: ‘Ik heb er al heel veel verzameld. Gisteren kreeg ik zelfs een gesigneerde rode kaart van Kevin Blom!’ zegt één van de jongens vol trots. ‘Ik hoop ook dat hij de finale fluit, het liefste met SV Grol erin, maar die zijn denk ik niet goed genoeg.’ ‘Ik denk dat Mexico het toernooi gaat winnen,’ zegt Olivier. ‘Die krijgen namelijk speciale voeding, hoorde ik. Misschien dat ze daardoor zo goed zijn, misschien gebruiken ze wel doping!’ ‘Nee, dat doen ze alleen met wielrennen, dit zag ik op televisie,’ wordt er geconstateerd.

Vol spanning houden de vier voetbalfreaks alles wat er gaande is op het terrein nauwlettend in de gaten. De badges hebben echter hun prioriteit, de rest komt later wel…


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.