Actueel Archief

Rode Ster wint oefenduel van sv Grol

03-06-2009

Als voorproefje op het Marveld C toernooi dat aanstaand weekend plaats vindt speelden Rode Ster Belgrado en SV Grol woensdag avond een oefenpot tegen elkaar. Miroljub Jovanovic, leider van Rode Ster liet weten tevreden te zijn over de wedstrijd.

"We hebben net een pinkstertoernooi in Duitsland achter de rug en dus nu zo'n 4 dagen rust voordat we weer aantreden op het Marveld toernooi. Dan is het altijd prettig om een trainingswedstrijd te spelen om het ritme erin te houden."

doorbewegen en bijsluiten
In de eerste helft hield SV Grol goed stand. Toch wist Ivah Ćirić een 0-1 op het scorebord te zetten. In de tweede helft kwam Grol echter goed terug toen Mathijs Warnar de gelijkmaker scoorde. “Ik ben heel tevreden”, vertelt Jorrit Bomers, leider van het Grol C team dat aan het Marveld toernooi mee gaat doen. “Je kunt goed zien dat het allemaal een paar tandjes sneller gaat dan bij ons. Ik heb erop gehamerd dat de jongens moeten bijsluiten en snel doorbewegen.” Gezien de inzet en het voetbal van de thuis spelende club kunnen er aanstaand weekend nog vele leuke wedstrijden volgen.fair play
Rode Ster Belgrado had vooral in de eerste helft een aantal reserve spelers opgezet. “SV Grol was een fijne tegenstander en ze speelden eerlijk voetbal, echt ‘fair play’, daar houden wij van”, vertelde Jovanovic van Rode Ster. In de tweede helft kwam de ploeg uit Belgrado sterk terug en door doelpunten van Marihkovic Marko, Savićević Vukan en Ćilić Stefan werd het uiteindelijk 1-4.

Real Madrid en Manchester United
Rode Ster Belgrado zal dit weekend SV Grol niet tegenkomen in de poulewedstrijden. Daar zullen zij wel Hertha BSC treffen tegen wie zij afgelopen Pinksterweekend ook al gespeeld hebben. Die match bleef toen onbetwist met een 0-0. “Dit weekend gaan we winnen”, aldus Jovanovic. Verder kijkt de leider van Rode Ster in het bijzonder uit naar de poulewedstrijd tegen Real Madrid. “Ze zijn één van de beste clubs uit Europa,” zegt hij. “Nee”, verbetert hij zich direct. “Real Madrid behoort tot de besten van de hele wereld.” Het team uit Servië gaat voor de winst en zij hopen in de finale Manchester United te treffen, die zij ook onder de grootste clubs ter wereld scharen. Volgens de voorspelling van leider Jovanovic zal Rode Ster deze finale met 1-0 gaan winnen. Of de ploeg uit Servië inderdaad de finale zal spelen zal het komend weekend bekend worden. Vrijdag avond om 18.30 uur zal de eerste wedstrijd tegen Auxerre zijn en zaterdag om 16.30 uur de match tegen Real Madrid.