Actueel Archief

Nico Jan Hoogma als vader op Marveldtoernooi

26-05-2013

Een hoge functie beleden binnen een betaald voetbalorganisatie is natuurlijk een hartstikke mooie baan. Veel wedstrijden en goede voetballers zien, maar er gaat niets boven het kijken naar je eigen kind. Zo vergaat het Nico Jan Hoogma, Technisch Directeur van Heracles Almelo.

Niet aanwezig op het toernooi om te netwerken of te scouten, maar gewoon als trotse vader van zoon Justin (14) voetballer van FC Twente, dat eigenlijk een combinatie is van BVO’s uit dezelfde regio, te weten FC Twente, Heracles en Go Ahead Eagles, met een beetje geluk aankomend seizoen alle 3 uitkomend in de Eredivisie. Net als vader Nico Jan Hoogma die met clubs als FC Twente en HSV op zijn CV een prachtige staat van dienst heeft, speelt Justin op dezelfde positie als vader in zijn carrière. “Justin speelt links centraal achterin,” vertelt hij met een zichtbaar trots gezicht. “Hij speelt dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer op het Marveldtoernooi. Hij is  vrijdag helaas uitgevallen met een liesblesssure en komt de rest van het toernooi niet meer in actie.”

Justin loopt met een teleurgesteld gelaat met het kratje bidons tussen zijn teamspelers die zojuist met 2-2 gelijk gespeeld hebben tegen Kashiwa Reysol. Hij is duidelijk niet blij met zijn rol. Erg sneu. Vader is er voor de morele ondersteuning en het is mooi om te zien hoe vader en zoon in zowel deze rol maar ook als voetbaldieren met elkaar omgaan. Nico Jan geniet zichtbaar. “We zijn een echt sportgezin. Zaterdag is onze sportdag. Onze oudste zoon voetbalt bij Quick 20 Oldenzaal en onze dochter zit op hockey, en dat is ook een mooie sport hoor. Zaterdagsavonds meestal naar Heracles, en ja zo zit de dag vol met sport. ”

Nico Jan Hoogma geeft hoog op van het toernooi. “Het is een prachtig georganiseerd toernooi met mooie clubs en het is natuurlijk prachtig om tegen al die grote clubs te spelen.” Op de vraag of het niet lastig is met 3 clubs in één team vertegenwoordigd te zijn als meerdere clubs een bepaalde speler in willen lijven als de tijd daar is, daarin is hij helder. “Daar hebben we onderling goede afspraken over gemaakt maar mocht het zich voordoen dan bepaalt de speler in kwestie zelf waar hij naar toe wil gaan.” Hij poseert nog even snel voor onze fotograaf en weg is hij al weer naar zijn andere zoon die moet spelen in Oldenzaal. Geen opgave voor hem. Hij heeft er zichtbaar plezier in. Niets mooier dan naar je eigen kind kijken, toch?