Actueel Archief

Wedstrijdregistratie belangrijk voor ontwikkeling spelers

25-05-2013

Het Marveldtoernooi is voor geen enkel team zomaar een toernooi om het seizoen gezellig mee af te sluiten. Vanzelfsprekend is gezelligheid belangrijk, maar prestaties zijn een wezenlijk onderdeel voor de teams. Het toernooi wordt door alle BVO’s gezien als een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van een team maar ook voor de individuele speler.

Trainers kunnen zien hoe een team of spelers omgaan met een stukje belasting van 3 dagen toernooivoetbal, het zich houden in een groep, en nemen deze ervaringen mee voor het vervolgtraject. Zo laat FC Twente elke wedstrijd op het Marveldtoernooi met een camera registeren door eigen vrijwilligers voor een wedstrijdanalyse. Langs het veld waar het team uit Enschede speelt staat steeds een lange mast met daarop een videocamera die met de bal meebeweegt. Zaterdag is het Hans Braam die de camera bedient. Ervaring met het camerawerk deed hij al op bij RTV Sternet, de lokale omroep van Haaksbergen. “Elke wedstrijd bouw ik een half uur van te voren de mast op en neem de gehele wedstrijd op, en na afloop een kwartiertje afbreken.” En dat bij elke wedstrijd. Voor hem een schermpje waarop hij regelmatig kijkt. Niets geen inzoomen maar een zo groot mogelijk deel van het veld in beeld om zo het allerbeste overzicht te hebben. “De trainers krijgen na afloop de wedstrijd op een stick aangeleverd voor hun laptop en pikken de dingen en spelsituaties er uit die zei van belang vinden. Ze letten met name heel erg om de omschakelingsmomenten.” Het wordt als een grote meerwaarde gezien in Enschede. FC Twente neemt alle wedstrijden op van zowel de C, B als A-jeugd, het gehele seizoen door.

 


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.