Actueel Archief

Marveld Toernooi ideale ‘seizoensafsluiting’ voor Vitesse.

24-05-2013

Voor het eerst in tien jaar is Vitesse weer actief op het Marveld Toernooi. De Arnhemmers staan onder leiding van trainer Kevin Moeliker, die wordt geassisteerd door Frank Berghuis en Remco van Leeuwen. Die laatste is een oude bekende. Van Leeuwen woont namelijk in Lichtenvoorde en speelt zelf nog in het eerste van RKZVC.

 

Via een stage tijdens zijn opleiding Trainer/coach 2 kwam hij vier jaar geleden in de academie van Vitesse terecht. “Mijn toenmalige zaalvoetbaltrainer Marino Pusic (Dit seizoen trainer van Vitesse A1, volgend seizoen assistent-trainer bij NAC Breda, red.) liep stage bij de jeugd van Vitesse en de keeper uit dat zaal team is hier fysiotherapeut. Via hen ben ik hier eigenlijk binnen gekomen. Ik ben begonnen bij onder 15 en omdat dat van beide kanten zo goed beviel heb ik het seizoen erop al onder 11 onder mijn hoede gekregen. Dat heb ik twee jaar gedaan en vanaf dit seizoen doe ik daar het assistentschap bij de C1 weer bij.”

 

Het Marveld Toernooi is voor de Arnhemmers een soort ‘afsluiting van het seizoen’. “Het is het laatste toernooi”, legt Van Leeuwen uit. “Een ideale afsluiting, want dit is echt een geweldig toernooi. Een mooi moment om ons te meten met de Internationale top. Wat we verwachten? We proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Het liefst halen we de winnaarspoule, maar dat is lastig te zeggen, omdat we iedereen willen laten spelen.” Qua spel hebben de Arnhemmers wel een doel voor ogen. “Lekker voetballen van achteruit. Tegen Manchester konden we hun onze wil opleggen en waren we voetballend de bovenliggende partij. Dat de 1-1 vlak voor tijd uit een lullige penalty viel is daarom erg jammer.”

Bij Vitesse zijn doelman Stef Brummel, spits Cali Daniёl en de middenvelders Hidde van Dijk en Jesse Schuurman spelers om in de gaten te houden, meent de assistent. “En Anderson, onze spits die eigenlijk nog in onder 14 speelt, maar volgend jaar naar Ajax gaat. Persoonlijk ben ik een groot fan van Hidde en Jesse, twee controlerende middenvelders met dynamiek en een begaafde techniek.” En de kleine Büttner dan? “Giovanni is linksbuiten. Een echte Büttner ook, met een ongelofelijke wil om te winnen. Maar, zoals bij zoveel op deze leeftijd een manco is, heeft ook Giovanni last van zijn fysiek. Hij is nog te licht.”