Actueel Archief

Topbezetting Marveldtoernooi 2013

06-01-2013

Maar liefst 5 nieuwe ploegen ten opzichte van 2012! In een bomvol sportcafé is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de s.v. Grol op zondag 6 januari door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi het deelnemersveld van de 24e editie in 2013 bekend gemaakt.

teams 2013


Het Marveldtoernooi, dat dit jaar plaatsvindt in het weekend van vrijdag 24 t/m zondag 26 mei, kent in het totaal 5 nieuwe ploegen ten opzichte van 2012. Het bestuur is erin geslaagd om in 2013 een zeer verassend en gevarieerd deelnemersveld naar Groenlo te halen. Deelnemers uit 8 verschillende landen en maar liefst 4 continenten. Voor het eerst een team uit Zuid Amerika en Azië. Van de 5 nieuwe ploegen zijn 3 teams echt nieuw: Kashiwa Reysol uit Japan, het Nationale team van Mexico en Atletico Paranaense uit Brazilië. Vitesse en Paris Saint-Germain uit Frankrijk hebben eerder deelgenomen. De organisatie van het Internationale Marveldtoernooi is zeer blij met dit deelnemersveld.

Helaas zal Feyenoord dit jaar niet naar Groenlo komen. Zij zijn uiteraard uitgenodigd, maar zij willen in 2013 slechts twee toernooien in drie weken spelen. De timing van het toernooi komt daarbij slecht uit. Het bestuur gaat er van uit dat Feyenoord bij de jubileumeditie in 2014 gewoon weer van de partij zal zijn.

Nieuwe teams betekent ook dat een aantal teams niet terug zal keren naar Groenlo. Het Nationale Team USA, Olympique Marseille, Liverpool en FFFA Ghana zijn niet meer van de partij. Dit is in goed wederzijds overleg gebeurd. Wellicht dat zij in de toekomst weer terugkeren in Groenlo.

Verder behoeft Paris Saint-Germain, de vervanger van Olympique Marseille, nog een toelichting. Paris Saint Germain is in principe bereid om aan het toernooi in 2013 deel te nemen. Er is echter een voorbehoud. Zij hebben een competitiewedstrijd op zaterdag 25 mei. Zij hebben toestemming nodig van de Franse voetbalbond om deze competitiewedstrijd te mogen verzetten. Het bestuur Internationaal Marveldtoernooi hoopt dat dit in januari gaat lukken.

De loting voor het 24e Internationale Marveldtoernooi werd verricht door drie mensen die voetbaltechnisch erg nauw bij de s.v. Grol betrokken zijn, t.w. Kevin Vos (trainer B1), Christian Pillen (trainer C1) en Jos Heutinck (huidige trainer Grol 1). De eerste twee overigens ook bij de komende editie van het Marveldtoernooi en dat voor de eerste keer als trainers van onze eigen Grolteam.

Hieronder een korte toelichting van de deelnemende teams:

S.V. Grol
Vanzelfsprekend is het eigen team van de s.v. Grol weer van de partij. Het is telkens weer een fantastische ervaring voor deze spelers. Daar is de organisatie absoluut van overtuigd. Het zal in dit geweldige deelnemersveld lastig worden om geen twaalfde te worden maar het team zal zeker haar uiterste best doen om een goed resultaat neer te zetten.

F.C. Twente
De regionale trots F.C. Twente uit Enschede is samen met Vitesse aanwezig voor de regionale inbreng. Hopelijk ziet de organisatie dat straks ook terug in de publieke belangstelling. F.C. Twente is al weer voor de 16e keer present op het toernooi. Net als met hun hoofdmacht timmeren zij met hun jeugdopleiding al jaren flink aan de weg. Hopelijk gaan zij dat ook weer waarmaken tijdens de komende, zeer sterk bezette 24e editie.

PSV
PSV doet ook reeds voor de 16e keer mee aan het toernooi. Zij zullen er vol voor gaan om ook tijdens de 23e editie van het Marveldtoernooi weer hoge ogen te gaan gooien. Zij zullen er in ieder geval van alles aan doen om de 3e plaats van vorig jaar minimaal te evenaren. In 2007 waren zij voor de laatste keer winnaar van het toernooi. Zij zullen er alles aan gaan doen om die mooie Marveldbokaal weer een keer mee naar Eindhoven te nemen.

Ajax
Doet net als FC Twente en PSV ook al weer voor de 16e keer mee aan het toernooi. Het bestuur Stichting Internationaal Marveldtoernooi kan u verzekeren dat zij ook dit jaar weer met de sterkst mogelijke bezetting naar het toernooi zullen afreizen. Zij zijn er enorm op gebrand om op het toernooi weer een keer een goede prestatie neer te zetten. De 6e plaats van vorig jaar willen zij dan ook absoluut gaan verbeteren.

Vitesse
In 1993 t/m 1995 was Vitesse '92 al deelnemer aan het toernooi met toen in hun gelederen o.a. Theo Jansen. Samen met F.C. Twente zorgen zij voor de regionale inbreng. De organisatie verwacht veel van dit team. De jeugdopleiding van Vitesse komt langzaam maar zeker weer terug op het oude, hoge niveau. Er wordt heel erg veel geïnvesteerd in de jeugd en de nieuwe accommodatie. Zij vinden het dan ook fantastisch hun krachten weer te mogen meten op ons prestigieuze toernooi.

Bayer 04 Leverkusen
De winnaar van het Marveldtoernooi 2012 is uiteraard weer van de partij. De jeugdopleiding van Bayer 04 Leverkusen is al decennia lang van een zeer hoog niveau. Samen met Bayern München de top van Duitsland. Opnieuw zullen zij hoge ogen gaan gooien en weer mee gaan doen om de bovenste plaatsen, zeker na een trainingsweekend op onze accommodatie eind januari.

Manchester United
Deze topclub uit Engeland en één van de rijkste clubs ter wereld komt al weer voor de 11e keer naar Groenlo. Vorig jaar wisten zij de finale te bereiken, die zij met 4 - 0 verloren van Bayer 04 Leverkusen, maar de organisatie constateert een opgaande lijn in hun prestaties op ons toernooi. Steeds meer eigen talenten breken door in de hoofdmacht, zoals Richard Eckersley en Danny Welbeck.

Real Madrid
De Koninklijke uit Madrid is wederom van de partij en daar is de organisatie toch wel bijzonder trots op. Zij komen immers al weer voor de 8e achtereenvolgende keer naar het Marveldtoernooi en dat geeft aan dat zij jaarlijks weer graag naar Groenlo komen. Het is hen ontzettend veel waard ons toernooi net als in 2011 weer op hun naam te kunnen gaan schrijven.

Kashiwa Reysol
Voor de eerste keer in de historie van het Internationale Marveldtoernooi zal er een Aziatische ploeg deelnemen. Het eerste elftal van Kashiwa Reysol komt uit in de hoogste competitie van Japan: de J-league. In 2011 wist men de kampioenstitel in de wacht te slepen. Kashiwa Reysol heeft één van de sterkste jeugdopleidingen van Japan. Op internationale toernooien heeft men tot dus ver zeer goede resultaten geboekt tegen gerenommeerde jeugdteams uit Europa. Men kan wellicht voor een verrassing gaan zorgen in Groenlo.

Atlético Paranaense
Voor de eerste keer in de historie van het Internationale Marveldtoernooi zal er een Zuid-Amerikaanse ploeg deelnemen. Hiermee gaat een grote wens van de organisatie in vervulling. In 2001 werd het eerste elftal van Atlético Paranaense kampioen van Brazilië in de serie A. In 2012 kwam het eerste elftal van Atlético Paranaense uit in de serie B van Brazilië en wist men het kampioenschap te behalen waardoor het in 2013 weer op het hoogste niveau, de serie A, zal spelen. In Nederland heeft men in 2010 een samenwerking gestart met Vitesse. Atlético beschikt over een sterke jeugdopleiding en speelt regelmatig met de 0.19 en 0.17 toernooien in Europa, waar het zeer goede resultaten neer zet. Dit is de eerste keer dat men met de 0.15 naar Europa komt voor een internationaal toernooi.

Mexico National Team
Dit is voor de tweede keer dat er een nationaal team deelneemt aan het Internationale Marveldtoernooi en ook voor de tweede keer een team uit Noord-Amerika. Voetbal is een zeer belangrijke sport in Mexico en de nationale voetbalbond investeert zeer veel in de opleiding. De huidige nationale selectie van 0.15 is een zeer sterke lichting. Vorig jaar wist hetzelfde team het sterk bezette 0.14 Golden Talent Tournament in Twello te winnen. Dit jaar wil men zich wederom meten met de sterkste clubteams door naar Groenlo te komen. Het nationale team van Mexico behoort op voorhand tot één van de grote favorieten voor de eindoverwinning.

Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain is één van de bekendste clubs in Frankrijk en samen met de sponsor en investeerder Qatar Investment Authority heeft men grootse plannen. In 2003 was het 0.15 team van Paris Saint-Germain al een keer te bewonderen op het Internationale Marveldtoernooi. Men behaalde destijds met technisch en verzorgd voetbal een verdienstelijke 5e plaats. Weet men in 2013 deze prestatie te verbeteren?

Wie wordt de opvolger van Bayer 04 Leverkusen, de winnaar in 2012? Dat komt u te weten in het weekend van 24, 25 en 26 mei 2013. Het wedstrijdschema is gelijk aan dat van 2012. Dat betekent dat op vrijdag reeds 2 groepswedstrijden worden gespeeld en op zaterdag de overige 3 groepswedstrijden. Op zondag 26 mei 2013 worden de kruisfinales en finales gespeeld.

Voor meer info Internationaal Marveldtoernooi zie ook:

Twitter (@marveldtoernooi)
Facebook (Marveldtournament)