Actueel Archief

Koelkasten huisjes SV Grol goed bevoorraad

01-06-2012

Terwijl de scheidsrechters instructies krijgen over de eerste wedstrijden, lieten de teams de warme pastamaaltijd even lekker zakken in de huisjes. Hoewel? Het eerste dat het team van SV Grol deed was een bezoekje brengen aan de supermarkt om de koelkasten te bevoorraden.

Pelle Walterbos poseert trots voor de koelkast van hun huisje. Deze puilt uit met eten en drinken. Hij doet het vriesvakje ook nog even open. IJs. "Dat is wat we hier doen", lacht Pelle. "Een beetje tv kijken, rusten en vooral veel eten. Broodjes gezond, chips, snoep." En hij trekt een paar winegums uit de grote Kruidvat-zak. De andere jongens lachen. "Pelle en Hidde eten verreweg het meest van iedereen", zegt Colin Dibbets. "Pelle, jij neemt toch altijd twaalf sneeën brood mee naar school?" Pelle: "Ja, maar dat is wit brood, dat vult niet." En Hidde: "Ik kan er niks aan doen, krijg thuis ook zoveel."

grolhuisje

Pelle's jongere broer Ole mag als eerstejaars C dit jaar al meedoen. Hij zit rustig in een hoekje van de bank en laat het allemaal op zich af komen. "Waar ik het meest zin in heb? De wedstrijden die ik mag gaan spelen. Meer dan onze stinkende best kunnen we niet doen. Of ik zenuwachtig ben? Van tevoren was ik dat wel heel erg. Dan lag ik 's nachts in bed en droomde ik dat ik ging scoren. Lag ik lang wakker. Nu we samen zijn gaat het wel. Tegen die grote spitsen moet ik gewoon slim spelen. Die reus van Marseille, daar win je echt geen duels van."

grolhuisje2

Slim spelen, lef tonen. De wijze voetbaltermen vliegen door het huisje. "Dat is wel een verschil met vorig jaar", lacht Lars Reijrink, die vorig jaar ook al meespeelde. "Vorig jaar hadden we het voornamelijk over vrouwen. Deze groep is veel meer met voetbal bezig." "Deze groep is hechter", zegt Nick Jansen. "Er zijn nauwelijks groepjes. Dat zie je nu wel. Bijna iedereen zit in dit huisje." Tim Leusink komt binnen gewandeld. Hij was lange tijd niet weg te slaan bij zijn moderne muziekinstallatie, maar ook hij wil zich wel even in het gesprek mengen. "Vorig jaar was ik er voor het eerst", blikt hij terug. "Toen was ik echt nog een broekie, als eerstejaars. Nu merk ik aan alles dat ik een leidersrol heb. Vind ik best hoor, ik ga me niet anders gedragen."

grolhuisje3

Uniek bij het team van Grol is ook het meespelen van Laura Nijland, het eerste meisje op het Marveld Toernooi. Ze heeft het de afgelopen dagen al vaak moeten vertellen. Of ze beseft hoe speciaal het is. "Het is wel speciaal natuurlijk", zegt ze, zittend tussen de mannen. "Maar ik vind het niet gek hoor, tussen die jongens. Misschien dat de aanvallers van Ajax het wel een beetje raar vinden, maar ik ben niet bang! Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd tegen Ghana. Mijn ouders komen, mijn broers, mijn oom en tante, mijn neefjes en nichtjes. Allemaal!"

grolhuisje4

Wat de jongens (en meisje) verwachten? Vooral veel technische voetballertjes tegenover zich. "Die tikkie-takkie voetbal spelen", grapt Colin. Nick denkt dat Liverpool het toernooi wint. "Die waren vorig jaar ook zo sterk". Colin heeft gehoord dat team USA twee oefenduels had gewonnen. "Met 5-0 van Feyenoord en 4-2 van Vitesse. Die maken een goede kans." Ook het samba-voetbal van Feyenoord Ghana gaat hoge ogen gooien, denkt Gymon. "Schijnt dat ze vorige week derde zijn geworden op een OSM toernooi." "Osm??", vraagt Pim Westenvoorde. "Was dat een online toernooi?" Er wordt weer hard gelachen.

De sfeer is goed. Helaas kwam dat er in de eerste wedstrijd tegen Ghana nog niet echt uit. Ondanks fantastisch keeperswerk van Tim Penterman werd met 2-0 verloren.

 


Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.