Actueel Archief

Nebs: "Ik heb de hele week vrij genomen"

01-06-2012

Je ziet hem niet, je hoort hem niet, maar ook dit jaar stopt hij weer zijn hele ziel en zaligheid in de voorbereiding van het Marveld Toernooi. Bennie Ter Bogt, alias ‘Nebs’, heeft dit jaar zelfs een hele week vrij genomen bij zijn werkgever HFI Metaal.

Bennie weet nog goed hoe het allemaal begon voor hem. "Twintig jaar geleden, denk ik", zegt hij, terwijl hij samen met Hennie Wildenborg een reclamedoek in een vangnet hangt. "Toen was het nog heel klein en rustig he. Ik heb het toernooi zien groeien. Dit jaar begon het vorige week zaterdag al. Eerst de fietsenrekken, toen het scorebord, de nieuwe tribune op veld 1 en natuurlijk de vlaggenmasten. Ik heb maar een weekje vrij genomen dit jaar, anders redden we dat niet. Ik doe het graag hoor, anders had ik hier natuurlijk niet gestaan. Het is toch een geweldig toernooi en het is goed voor de club. Ik doe dit met mijn Grol-hart."

neps

De mooiste complimenten krijgt Bennie altijd als hij achter de kassa zit. "Van de ouders. Uit Amsterdam en Rotterdam. Dat wij dit allemaal kunnen organiseren met al die vrijwilligers. Dan zeggen ze: bij ons zouden ze meteen vragen: wat kost dat? En de complimenten over het complex natuurlijk. Daar ben ik ook enorm trots op." Hoe de sfeer is onder de vrijwilligers? "Ik zou het gezeik plezier noemen. Beetje draken. Rond het hoofdveld hangen van die kleine hokjes, waar camera's inzitten. Vanochtend hadden een paar gasten er een vogelnestje ingestopt, compleet met eitjes. Humor toch?"

Bennie weet zeker dat het een prachtig toernooi gaat worden. "Met veel bezoek en een hoog niveau. En ik hoop dat Grol het een beetje goed gaat doet. Ik ga hun wedstrijden zeker bekijken. Zou mooi zijn als ze hier en daar een puntje kunnen pakken."