Actueel Archief

Britse scheidsrechters hopen te leren van ‘Nederlandse toppers’

01-06-2012

De Britse scheidsrechters Ben Williamson (21) en Matthew McDermid (19) zijn dit jaar voor het eerst actief als leidsman op het Internationale Marveld Toernooi. De scheidsrechterstalenten zijn afkomstig van de website www.tournamentsabroad.com en werden door het management uit 37 kandidaten als beste aanbevolen.

En zo is het Marveld Toernooi opnieuw twee grote scheidsrechterstalenten rijker. De 19-jarige Matthew McDermid uit het Schotse Motherwell fluit pas twee jaar. "Voetbal is mijn lust en mijn leven", zegt hij met een haast onverstaanbaar doch prachtig Schots accent. "Dat is altijd al zo geweest. Het probleem was: ik kon er niets van. Rubbish was ik. Toen heb ik nagedacht over wat ik dan wel zou kunnen doen. Als scheidsrechter ben je toch nauw betrokken bij het spelletje. Je zit erboven op."

De twee jaar oudere Ben Williamson (uit het Engelse Chippenham) fluit al wat langer. Hij begon zes jaar geleden met fluiten en is sinds twee jaar actief in de Uhlsport Hellenic League. "Een divisie onder het semi-professionele niveau in Engeland", legt hij uit. "Daarvoor floot ik vier jaar in de jeugddivisies. Nou, doe mij de volwassenen maar. Al die schreeuwende ouders, dat is echt een hel voor scheidsrechters. Het probleem is: ze hebben totaal geen realistisch beeld van zo'n wedstrijd. Ze denken dat hun zoontje Ronaldo is en iedereen die daar iets tegen doet is verkeerd. Ontzettend frustrerend."

scheidsrechters
Ben Williamson (links) en Matthew McDermid

"Wat mijn grote kracht is?", herhaalt Ben de vraag. "In Engeland noemen we het man-management. De omgang met de spelers. Je moet geen autoriteit zijn in het veld. Spelers verdienen het om uitleg te krijgen over beslissingen en die geef ik ze ook. Ik vind de omgang zeer belangrijk. Zo krijg je meer respect, dan wanneer je meteen met kaarten gaat zwaaien. Duidelijkheid is ook belangrijk. Je moet je beslissingen goed verkopen." Zijn college knikt. Matthew lachend: "Schrijf bij mij maar hetzelfde op. En mijn fitheid, vind ik ook een sterk punt van mezelf. Daardoor zit ik altijd dicht op de situatie en zijn mijn beslissingen geloofwaardiger. Als de spelers zien dat je er dicht op staat, komen ze veel minder snel naar je toe met commentaar."

De twee hopen dit weekend vooral veel ervaring op te doen. Leren van het aanwezige scheidsrechterskorps. "Hier zijn topscheidsrechters uit Nederland", zegt Ben. "Raymond van Meenen, die komt hier al twintig jaar toch? Good referee." En Kevin Blom? Matthew: "Die was vorig jaar nog in Schotland. Floot hij Schotland-Tsjechie. We stonden met 1-0 voor en in de laatste tien minuten begonnen die Tsjechen vreselijk te duikelen. Helaas trapte meneer Blom erin en gaf een penalty. Daardoor haalden we de play-offs net niet. Nu is de enige Schot op het EK onze scheidsrechter Graig Thomson."


Presentatie deelnemersveld 31e Internationaal Marveldtoernooi

Op zaterdag 25 januari a.s. wordt het deelnemersveld van het 31e Internationaal Marveldtoernooi bekend gemaakt. Het toernooi vindt plaats in het weekend van 5, 6 en 7 juni 2020.

Fantastisch 2020

Het bestuur van het Internationaal Marveld Toernooi wenst iedereen een fantastisch 2020. Dat het wederom een mooi voetbaljaar mag worden, met veel passie, strijd, mooie acties, doelpunten, reddingen, vreugde en emotie. En ook een jaar waarin we weer een groot aantal talentvolle jeugdvoetballers uit Europa en de rest van de Wereld bij s.v. Grol in Groenlo mogen begroeten. We heten iedereen van harte welkom op sportpark Den Elshof op 5, 6 en 7 juni 2020.

Foto collage 2019 gereed

En ook van 2019 is er een prachtige fotocollage beschikbaar. Gemaakt door onze sponsor RingFoto Primeur uit Lichtenvoorde. Zeer mooi geworden! Dank hiervoor.

Video compilatie Marveldtoernooi 2019 gereed!

We hebben er even op moeten wachten, maar de video compilatie van het 30ste Marveldtoernooi is klaar! Geniet nog een keer na van een fantastisch weekend!

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.