Actueel Archief

Sponsoravond groot succes

01-06-2012

Voor de vijfde achtereenvolgende maal werd aan de vooravond van het Marveldtoernooi een sponsoravond georganiseerd voor de sponsoren van het Marveld Toernooi en/of van de SV Grol. Na een welkomstwoord van Marveldtoernooi voorzitter Ben Bomers nam Grol voorzitter Hans Scheinck het stokje over. Scheinck benadrukte de importantie van de rol van de vele vrijwilligers binnen de Grol en binnen het Marveldtoernooi. Een groep medewerkers zonder wie een club als Grol niet kan draaien en een toernooi als dit, van de komende drie dagen gewoonweg niet kan bestaan.

Tevens werden de vele sponsoren bedankt waarna de avond werd voorgezet door Matthijs Roorda, voorzitter van de dit jaar opgerichte Business Club s.v. Grol. Deze B.C.G. heeft in haar half jarig bestaan al ruim 80 donateurs van ruim 60 bedrijven bij elkaar weten te verzamelen. Deze avond werd door de B.C.G. van de gelegenheid gebruik gemaakt om een drietal cheques uit te reiken. Drie maal € 1.000,- werd overhandigd aan achtereenvolgens de S. V. Grol ten behoeve van een nieuwe tribune en dan met name het dak boven de tribune, De vele vrijwilligers van de S.V. Grol en de nieuw op te zetten loot aan de Grol Familie, het G-voetbal. (Waarbij G staat voor gehandicapten.)

sponsoravond

Daarna nam Ben Bomers de microfoon weer ter hand om te vermelden dat het Marveldtoernooi zich dit jaar heeft verbonden aan het goede doel Kika. Kika zal dit weekend van de gelegenheid gebruik maken om geld in te zamelen door de verkoop van beertjes en er zal een vrije-gift-box zijn. Daarnaast zal de toernooi organisatie een bijdrage leveren. Zondag tijdens de prijsuitreiking zal het definitieve bedrag dat dit weekend ten goede komt aan KiKa bekend gemaakt worden.

Locale beroemdheid Tim Ebbers zorgde voor een muzikaal noot en de gasten van het voetbalteam uit Ghana (voor deze gelegenheid aangevuld met begeleider Rinus Meulenbeek) dansen en zongen voor het publiek.

Vervolgens nam niemand minder dan Manchester United veldtrainer René Meulensteen de microfoon ter hand. Ondersteund met veel video en fotomateriaal deed hij de geschiedenis van "Man U" uit de doeken waarbij hij langzaamaan zijn eigen persoonlijke geschiedenis van de afgelopen 11 jaar bij de Engelse Club in het verhaal inweefde. Meulensteen onthulde dat de ‘geheime kracht' van de voetbal club waar iconen als Rooney, Van der Sar en Ronaldo de afgelopen jaren zegevierden schuilt in de basiswaarden: Cultuur & Historie, Waarden & Principes en Continuïteit & Stabiliteit.

sponsoravond

Na een korte pauze werd het podium gevuld door Rik Gockel, die zich goed voorbereid had en de Tour de France veteranen Gert Jakobs en Tristan Hoffman vele leuke anekdotes ontlokte. De zaal lag aan de lippen van de twee oud wielrenners. Was het niet om de spitsvondigheid dan wel om de vlotte babbel van met name Gert die zo razendsnel zijn verhalen opdiste dat enige oplettendheid onontbeerlijk was om het te kunnen volgen.

sponsoravond

Tenslotte werd de ruimte weer vrijgegeven aan de vrijwilligers, die de zaal in orde maakten voor het ontbijt van morgenochtend en togen de bezoekers naar het sport café waar tot in de late uurtjes nog werd nagepraat over deze succesvolle sponsorbijeenkomst.