Actueel Archief

Feyenoord Ghana gearriveerd op sportpark Den Elshof

29-05-2012

‘Nooo, nooo’. Gevolgd door een vrolijke lach. Het antwoord van teammanager George Peprah van Feyenoord Ghana op de vraag van teambegeleider Rinus Meulenbeek, namens sv Grol, of de jongens nerveus zijn voor het toernooi.

ghana 1


‘They come to play football and are looking out for it.' Rinus Meulenbeek heet het team van harte welkom op sportpark Den Elshof en loopt ter kennismaking een rondje over het complex. Meteen komt de vraag op of men in Ghana ook kunstgras kent. ‘We hebben op ons complex meerdere kunstgrasvelden. Bijna het zelfde als hier. Het ziet er goed uit hier,' vertelt de sympathieke goedlachse Ghanees van Feyenoord fetteh Football Academy, zoals het team officieel heet. Meulenbeek maakte eerder dit weekend al kennis met het team en de begeleiders van Feyenoord Ghana, in Maarssen waar het team een toernooi speelde. Men behaalde er een verdienstelijke derde plek, al lijkt Peprah toch enigszins teleurgesteld. Het team maakte echter grote indruk, want het team leverde zowel de topscorer als de speler van het toernooi.

ghana grol

Nadat de tassen en restbagage naar de kleedkamer zijn gebracht wordt het team hartelijk onthaald door ‘Grolmoeder' Annelies Porskamp en kleinzoon Teus Porskamp, die een lunch verzorgden. Vanmiddag gaat het gezelschap richting Marveld Recreatie voor het inrichten van de huisjes waarin ze tot en met volgende week maandag verblijven.

ghana grol