Actueel Archief

23e Internationale Marveldtoernooi belooft spektakel

27-05-2012

Bij het lezen van dit bericht zijn er nog maar een paar dagen te gaan tot de start van het 23e Internationale Marveldtoernooi op vrijdag 1 juni a.s. Het begin van drie dagen voetbalplezier met prachtige teams en fantastisch voetbal. Teams uit heel Europa en ver daar buiten doen mee aan dit prestigieuze toernooi. Vrijdagavond 1 juni om 17.30 uur vindt de aftrap plaats met de openingswedstrijd tussen Real Madrid (winnaar 2011) en het Nationale team USA.

De eerste teams zijn reeds op vrijdag voor Pinksteren gearriveerd in Nederland (Nationaal team USA en FA Ghana). De overige teams zullen op donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni aankomen. Dit jaar is het het bestuur van het Internationaal Marveldtoernooi wederom gelukt een ijzersterk deelnemersveld naar Groenlo te halen met maar liefst twee nieuwkomers (Nationaal team USA en Olympique Marseille). Even was het spannend of Ajax en PSV wel zouden komen. Zij moesten op 2 juni spelen om het kampioenschap van Nederland. Gelukkig heeft de KNVB ermee ingestemd deze wedstrijd te verplaatsen naar Hemelvaartsdag en is inmiddels bekend dat Ajax C1 zich kampioen van Nederland mag noemen.

Uniek is dat er dit jaar een meisje deel zal nemen aan het toernooi, te weten Laura Nijland van s.v. Grol C1. Laura voetbalt reeds vele jaren bij de s.v. Grol en zal zeer zeker haar ‘mannetje' staan tussen alle jongens op het veld.

Nieuw dit jaar is dat er op vrijdagavond door alle teams twee poulewedstrijden worden gespeeld daar waar voorheen maar één wedstrijd op het programma stond. Dit alles heeft te maken van de belastbaarheid van spelers. De laatste poulewedstrijden worden nu op zaterdag gespeeld en op zondag worden de kruisfinales, halve finales en natuurlijk de grote finale om 16.00 uur gespeeld.

Naast de vele interessante voetbalwedstrijden biedt de organisatie van het Internationale Marveldtoernooi op de zaterdag en de zondag, net als tijdens de voorgaande edities, weer heel veel nevenactiviteiten, met name ter vertier van de vele jeugdige toeschouwers. O.a.

een demonstratie bossaball, Panna Arena's, springkussens, playstations, computerhoek, supportersclub FC Twente en Ajax, voetbaldorp en een verloting.

Ook geeft Rene Meulensteen (veldtrainer Manchester United en assistent van Sir Alex Ferguson) in de middagpauze op zaterdagmiddag een demonstratietraining. Een groep talentvolle spelers van Grol zal worden onderworpen aan een voetbaltraining a la Manchester United.

Het Internationaal Marveldtoernooi probeert ieder jaar ook stappen te maken op het gebied van social media. Zo zullen er dit jaar voor het eerst met drie vaste camera's opnames worden gemaakt van de wedstrijden op het hoofdveld. Op zondagmiddag zullen er vanuit de lucht foto- en video-opnames gemaakt worden met de Rotor Eye. De Rotor Eye kan met behulp van een drone (een soort helicopter) met daar onder gehangen foto- en filmapparatuur luchtopnames maken in HD kwaliteit en dat op bijna iedere gewenste hoogte en locatie.

Daarnaast is SMOOVZ aanwezig. Zij hebben een speciale app ontwikkeld waarmee  live scores, check-ins, weddenschappen en video's kunnen worden gemaakt. Daarmee is het nu nog leuker . langs de lijn van het Marveldtoernooi. Met SMOOVZ kunnen uitslagen voorspeld worden, leuke foto's gemaakt worden en kunnen statistieken door worden gegeven op een unieke tijdlijn.

Echter voordat er op vrijdagavond gestart kan worden moet er nog het nodige gebeuren op- en rondom de velden van voetbalvereniging s.v. Grol. De voorbereidingen zijn dan ook al in volle gang. Dit alles kan natuurlijk niet zonder de inzet van de vele vrijwilligers (ongeveer 200!). De velden moeten er tip-top bij liggen, de sporthal moet worden opgetoverd tot het grootste restaurant van Groenlo, tribunes moeten opgebouwd worden en nog vele andere werkzaamheden moeten verricht worden voordat er afgetrapt kan worden.

Het bestuur van het Internationaal Marveltoernooi hoopt u allen te mogen begroeten tijdens het weekend van 1, 2 en 3 juni a.s. U bent van harte welkom!