“Een toptoernooi voor onze jongens”

16-06-2019

Als het middagmaal op is, de spelers van tafel zijn, blijft de technische staf van AZ nog even aan tafel om de tactische bespreking voor de volgende wedstrijd te doen. Tegenstander is Puszkas, die ze ook al tegenkwamen in de poulefase.


De staf staat onder leiding van Gijs Luirink, oud-prof van onder meer AZ en FC Groningen. “Qua resultaat ben ik niet tevreden, jammer!
Qua scouting van spelers doen we echt niet zoveel anders dan andere ploegen. Er is veel contact met amateurclubs uit de regio Noord-Holland en daarbuiten. 

We hebben de AZ-voetbalschool op woensdag en zondag, maar ik vermoed dat we iets bijzonders in huis hebben met de manier waarop wij ze willen opleiden. De kern daarvan is dat we spelers willen opleiden die het spel begrijpen en aan het eind van de rit als doel het eerste elftal van AZ halen. We willen voetballers vormen die in alle omstandigheden uit de voeten kunnen, ook bij tegenslagen.

Een mooi voorbeeld is dat we een partijtje laten spelen tussen de 3 besten van een groep en 4 anderen. De besten hebben een man minder en laat ze het maar oplossen!
We willen de lat wel eens bewust wat hoger leggen dan de jongens aankunnen. We halen ze zo ook regelmatig uit hun comfortzones, alleen met het doel onze jongens beter te maken. AZ is voor de tweede keer aanwezig op het toernooi. We zijn uitermate blij hier te mogen zijn. Het is een geweldig toernooi, goede tegenstanders, goed georganiseerd: kortom een echt top-toernooi. Mooi dat onze jongens dit ook mogen meemaken.”


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.