“Mijn ambitie is om wedstrijden te leiden op het hoogste niveau van de dames”

16-06-2019

Lizzy van der Helm is de eerste vrouwelijke scheidsrechter op het Marveldtoernooi. De spraakwaterval uit Zoetermeer voelt zich hier als in een vis in het water.

Wat vindt je van dit toernooi?
“Dit is nu echt een toernooi waarbij er naast een sterk deelnemersveld ook een goede sfeer is. Dat zie je niet zo vaak. Op grote toernooien wordt meestal op hoog niveau gevoetbald maar is er geen sfeer of het is enorm gezellig maar het voetbal stelt weinig voor. Wat me hier ook opvalt is dat er weinig tot geen hiërarchie is. Als het aan mij ligt dan kom ik volgend jaar weer naar Groenlo.  Gisterenavond heb ik in het sportcafé nog het nummer ‘Let me entertain you’ gezongen van Robbie Williams, inclusief de danspasjes dus ik mag in ieder geval daar terugkomen!”

Heb je altijd gefloten?
“Vanaf mijn zesde heb ik gevoetbald en dan altijd in jongensteams. Dit heb ik tot mijn 18e volgehouden. Toen ik 16 was merkte ik dat ik met name op het fysieke vlak door de jongens werd overtroefd. Ik had als speelster regelmatig commentaar op de scheidsrechter dus iemand vertelde me op een nette manier; waarom ga jij niet eens fluiten? Ik ben bij de F-jeugd begonnen en het werd steeds leuker. Sinds 2015 sta ik op de scheidsrechterslijst van de KNVB en ik fluit nu zondag amateurs 2e klasse heren; deze week hoop ik promotie te maken naar de 1e klasse. Op zaterdag fluit ik ook dameswedstrijden op hoog niveau. Mijn ambitie is om wedstrijden te leiden op het hoogste niveau van de dames. In de aanloop naar het WK voetbal dames in Frankrijk heb ik de afgelopen weken drie vriendschappelijke interlands gefloten waaronder Spanje tegen Canada. “Bestaat er nog een leven naast het scheidsrechters bestaan?
“Jazeker! Het is een druk leven want naast het fluiten van wedstrijden wordt natuurlijk ook getraind. Ik ben vier dagen in de week werkzaam als docente economie en wiskunde in het voorgezet onderwijs. De werkweek op maandagochtend start altijd wel met een praatje over voetbal in de klas. Heerlijk!”

 


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.