Blij man in de halve finale

16-06-2019

Edwin de Wijs is een blij man: het is gelukt om op het zwaar bezette Marveldtoernooi de halve finales te halen.

En dan wil je meer natuurlijk! “Let wel, ze komen allemaal om te winnen. Daarom ben ik ook zo tevreden met de tweede plaats in deze poule met ook Ajax, Barcelona en Altletico.”


De Wijs is inmiddels 10 jaar vaste gast op het Marveldtoernooi als coach van PSV O-15. Maar toen hij werd gevraagd door de nieuwe trainer van Jong PSV, Peter Uneken, om zijn assistent te worden, besloot hij om deze nieuwe uitdaging aan te nemen. “Ook al weet ik dat ik het Marveldtoernooi ontzettend ga missen!”

Twee momenten staan hem nog bijzonder goed bij. “De lichting van 1996 met Bakkali speelde in de finale tegen Real Madrid. Hij omspeelde de keeper en kon zo de bal in het lege doel schuiven, maar hij miste. En wij verliezen daarna de finale met strafschoppen. Drie jaar later speelden we weer de finale tegen Real. En dit keer wonnen wij na strafschoppen. Verder hebben we hier veel mooie wedstrijden gespeeld! Want alles, ook het mindere, had zijn charme!

Ik heb 10 jaar genoten, van dit toernooi, van de organisatie en van de mensen die het met elkaar organiseren!”
De Wijs sluit zijn periode Marveldtoernooi af met een tevreden lach. “In de competitie kregen we vaak de complimenten voor het spel, maar leverden we de punten vaak in. Dan kwamen we fysiek net iets tekort. Nu, dit toernooi, hebben we alles bij ons. Dan wordt ons spel wel beloond. Het Marveldtoernooi moet altijd blijven doorgaan. Mijn opvolger Vincent Helman neemt het stokje over en die gaat er ook van genieten, reken maar! De 31 e editie zal ik zeker met een bezoekje vereren!”


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.