Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

16-06-2019

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

Van Gaal had net de Champions League gewonnen met Ajax en bood Taument een contract aan voor vijf jaar. Taument voelde zich echter te veel Feyenoorder om te vertrekken en bleef dus bij de Maasclub. Hij is dit jaar voor de tweede keer in Groenlo. In 2004 was hij assistent-trainer bij Feyenoord onder 15. Met spelers als Fer, Clasie en Wijnaldum haalde Feijenoord onder leiding van Michel Valke de finale die uiteindelijk werd verloren van FC Barcelona.

Hij is erg tevreden met de prestaties van zijn selectie dat dit jaar in de halve finale verloor van…..FC Barcelona. “Ik moet mijn spelers echt een compliment geven. Ze hebben het goed gedaan tegen een elftal dat beter was en ons daarom dwong om anders te spelen. Normaal gesproken spelen we meer op de aanval maar tegen Barcelona moet je compacter spelen en meer van achteruit want anders krijg je de een na de andere goal om de oren. Het balbezit tussen Barca en Feyenoord was 70% om 30% maar we kregen met name in de eerste helft de betere kansen. Het is echt fascinerend om te zien hoe Barcelona een bal rond tikt zonder dat de tegenstander eraan te pas komt. Er is geen enkele speler bij die ruzie heeft met de bal en alle posities zijn gelijkwaardig bezet. Dat is volgens mij een combinatie van talent en DNA.”Wat doe je op dit moment bij Feyenoord?

“Ik ben ondertussen al 15 jaar actief als trainer bij Feyenoord en ik heb het nog steeds goed naar mijn zin. Op dit toernooi ben ik niet de echte trainer van dit elftal; de beste man is voor het einde van het seizoen gestopt en ikheb het van hem voor de laatste twee maanden overgenomen. Ik ga me de komende jaren richten op het trainen van
de vleugelspitsen in de leeftijd van 13 tot 19 jaar bij de club. Roy Makaay neemt trouwens de spitsen voor zijn rekening. Dat doen we met groepjes van twee of drie spelers die intensief worden begeleid. Deze trainingen vind ik zelf ook verreweg het leukst. In principe verzorg ik geen trainingen meer van elftallen.”

Hoe gaat het met de jeugdopleiding van Feyenoord?
“Het was een roerig seizoen met veel wisselingen van de wacht en een nieuw trainingscomplex. (5 augustus wordt het nieuwe Varkenoord geopend, red.) Komend seizoen komt er op allerlei fronten meer duidelijkheid. We hebben veel jeugdige talenten in Rotterdam maar we willen ze niet opleiden voor de grote clubs.
Ook al hebben jonge spelers al kleding- en schoenencontracten en spelersmakelaars om zich heen; we proberen ze toch dat typische Feyenoordgevoel mee te geven. Op die manier hopen we ze toch zo lang mogelijk te binden aan onze prachtige club!”


Aftermovie 2019 door eDroneVideo

FC Barcelona winnaar 30e Internationaal Marveldtoernooi

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

Stichting Huntington Oost Achterhoek

“Het is een prachtig toernooi, op een prachtige accommodatie, en zo’n perfecte organisatie. Echt top!”

Overal zitten ze

Ze zijn met ruim 320 in getal overal te vinden op en om Sportpark Den Elshof. Onze vrijwilligers. De motor van ons toernooi. Onmisbaar. Velen zijn zichtbaar, maar nog veel meer van hen zijn onzichtbaar. Zoals de keukencrew die geen wedstrijd ziet. In alle hoeken en gaten zijn te vinden op het sportpark. Geen ruimte wordt onbenut gelaten. Chapeau!

Gaston Taument: het ultieme Feyenoordgevoel

Oud profvoetballer Gaston Taument loopt al een aantal Jaren mee in de voetbalwereld. Taument speelde jarenlang bij Feyenoord maar werd in 1995 door Louis van Gaal persoonlijk gebeld of hij voor Ajax wilde voetballen.

404 Pagina niet gevonden

Helaas kunnen we de door u opgevraagde pagina niet vinden. Klik hier als u naar de homepage wilt.
404 Page not found

Unfortunately the requested page is not found. Click here to return to the homepage.